cassette
service

Bereken hier de juiste versnelling met de juiste cassette voor jouw fiets. In heuvels, bergen, polder. Op de racefiets, mountainbike of gravelbike, 

Welke cassette?

Barend Princen Alpe D'Huzes

Alpe D'Huez

Pas jij je versnelling aan met een bergcassette voor de Alpe D’Huez? Met welke snelheid kan jij de berg op? Probeer daarbij je trapfrequentie toch minimaal wel boven de 60 te houden maar liever nog op de 75-80.

Robbie Shade, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

marmotte

Welke versnelling neem je mee als je tijdens de Marmot op de Galibier tot hoger dan 2.600 meter fietst? Reken je bergverzet uit.

Tim Princen Ventoux

Mont Ventoux

Met welke tandwielen op je cassette rijd jij de Mont Ventoux op? Onderschat deze kale berg niet en plaats een goede bergcassette op je fiets. Reken hier uit hoeveel tanden je nodig hebt. Afhankelijk van de snelheid waar jij de Ventoux mee op kan rijden.

de poldercassette

Op het vlakke kan je wel met een trapfrequentie van 90-95 rijden. Welke cassette rijd jij in de polder om de sprongen zo klein mogelijk te houden? Monteer voor in de vlakke polder een cassette met zo’n klein mogelijke stappen.

Glory Cycles, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Bergverzet

Met welk bergverzet rijd jij de bergen op? Hou een soepele tred, voorkom overmoed en bereken hier je cassetteverhouding. Monteer dan de juiste cassette zodat je goed voorbereid de bergen in gaat.

Cassette vervangen

Compatibiliteit van onderdelen

Welke onderdelen zijn compatible aan elkaar?  Van Shimano, SRAM, Campagolo tot 10, 11 en 12 speed cassettes en kettingen.

Bereken hier je versnelling

Doe je mee aan de Alpe D’huzes ? Zorg dan dat je op de Alpe D’huez de juiste versnelling gebruikt. Heb je een dubbele crackset, triple of compact? Heb je een 9, 10, 11 of 12 speed cassette?

Onze stelling is dat je tijdens de Alpe D’huzes een lichte versnelling moet kunnen blijven rijden. Zeker als je de berg wel tot 6 keer op wil rijden. Je moet uitgaan van een minimale trapfrequentie van 60 maar beter zou het zijn om met een cadans van 75-80 te rijden. Een standaard cassette is dan al snel te zwaar. Bereken daarom hier welke tandwielen of kransjes je op je cassette wil en stel zelf een echte bergcassette samen.

Reken jouw versnelling uit voor de Alpe D’huzes!

Reken hier met deze verzetcalculator uit welk verzet je op de Alpe D’huez het beste kunt gebruiken.